A világ minden pontjára eljutott a miskolci ötlet

2013.08.12.

A 46000 tag postaládájába kézbesített Lions Magazine is beszámolt a tápgyűjtő akcióról

A Lions Mozgalom egyesült államokbeli központja hónapról-hónapra kiadja a Lions Magazine nevű kiadványát. A rendkívüli igényességgel és alapossággal készülő színes mazagin a világ közel 50,000 Lions klubjának aktivitásaiból, akcióiból szemléz. A kiadvány havonta 3-5 újszerű eseményt mutat be azzal a céllal, hogy a lions tagok ötleteket meríthessenek más klubok gyakorlatából.

 

A Lions Magazine 2013. májusi száma bemutatta az Első Miskolci Lions Klub egyik innovatív adománygyűjtő akcióját. Az újságban is szereplő kezdeményezést a miskolci lionsok a Fressnapf helyi áruházával és a hölgyekből álló Lady Lions Klubbal összefogva valósították meg. Az állatfelszereléseket és állateledeleket forgalmazó üzletbe települtek ki, ahol a látással és látássérülésekkel összefüggő ismeretterjesztő kampány keretében igyekeztek felhívni a figyelmet a vakvezető kutyák szükségességére, a kiképzési folyamat nehézségeire. Az érdeklődőktől nem pénzbeni, hanem tárgyi adományokat kértek a vakvezető kutyák képzésének támogatásához. Az akció keretében közel félmilló forint értékű adomány gyűlt össze a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola részére.

 

A magazin 1,5 millió Lions tag postaládájába érkezik meg Japántól Hawaii-ig, Izlandtól Dél-Afrikáig a Föld minden pontjára. Az Első Misklci Lions Klub tagjai büszkék arra, hogy szokatlan, de eredményes jószolgálati ötletükkel inspirációt nyújthattak más kluboknak. A nemzetközi magazin híradása segíthet abban, hogy az ötletet a világ más pontján lemásolva hasonló módon támogathassák a vakvezető kutyák ellátását, képzését.

  

Az említett anyag elérhető itt:

 http://mydigimag.rrd.com/publication/?i=154477

vissza