Beszélő számítógép ajándékba

2008.01.17.

Fél millió forint értékű számítógépet és egy ehhez tartozó beszélő programot adott át csütörtökön az Első Miskolci Lions Club a Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesületének.

A számítógéphez nagy monitor is tartozik, amelyről az információkat a csökkentlátók is olvashatják.

A berendezés mellé egy 300 ezer forint értékű képernyő olvasó programot is vásárolt a klub, amely a monitoron megjelenő információkat felolvassa a vakok számára – mondta Fuhrmann Géza, a klub elnöke az átadáson. Hozzátette: az Első Miskolci Lions Club a berendezést a Karácsonyi Újság, az ünnepek alatt a Városház téren felállított Lions Teázó, a Lions Karácsonyi Képeslap és a közelgő Lions bál bevételéből vásárolta meg.


Nem az első...


Az egyesület nevében dr. Kiss László elnök mondott köszönetet a klubnak: „Az Első Miskolci Lions Klub már csaknem egy évtizede segíti különböző adományokkal, ajándékokkal a munkánkat.” Az elnök elmondta azt is, hogy a számítógép arra is alkalmas, hogy az egyesület tagjainak elemi rehabilitációs képzését megoldják. Hozzátette: tagjaik elsajátíthatják a számítástechnikai ismereteket, így életminőségük is javulhat.

vissza