Gyakori kérdések

» Hogyan csatlakozhatok a klubhoz?

Az Első Miskolci Lions Klubhoz a meglévő 2 tag ajánlását követően kezdi meg a tagfelvételi folyamatot a jelentkezőkkel. 

» A klub a programjait a tagjai adományaiból valósítja meg?

Klubunknak számos adománygyűjtő akciója van, amely jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy jószolgálati céljainkat teljesíteni tudjuk. Azonban klubtagjaink is támogatják az események megrendezését.

» A Lions a gazdagok klubja?

Sajnos néhány médiaszereplő téves megnyilatkozása okán sokan azt gondolják, hogy a Lions Klubok elit klubként funkcionálnak. A világ minden pontján működő szervezet - anyagi értelemben véve - semmilyen elvárást nem támaszt a tagjaival szemben. A klubok valóban adományoznak, de az adományok egy részét adják csak a klubok tagjai. Legtöbb esetben a tagok csak megszervezik az adománygyűjtést és ennek lebonyolításában vállalnak szerepet. Számos klub a világon anyagiak gyűjtését nem is végez. Munkájukkal - például vakok számára felolvasással, öregek számára történő ebéd kihordással - segítik a rászorulókat.

» Hogyan szerveződik egy klub?

Egyetlen klubnak sem írja elő a nemzeti szervezet, hogy milyen jószolgálati tevékenységet végezzen. A program összeállítása minden esetben a klubok szuverén joga.

» Van-e bármilyen viselkedési norma a klubtagoknak?

Igen, egy úgynevezett Lions Kódex alapján élik a mindennapjaikat a Lions Klubok tagjai.

A Lions kódex az alábbiak szerint hangzik:

"Megmutatom, hogy hiszek a munkámban. Célom, hogy azt szorgalmasan végezve, munkám minőségével szerezzek jó hírnevet magamnak.

Sikerre törekszem, és megkövetelek minden jogos hasznot és ellenszolgáltatást, de nem szerzek hasznot önbecsülésem elvesztése árán, ha sikeremet kétes értékű tevékenység, vagy tisztességtelen előny biztosítaná.

Tudom, hogy üzleti tevékenységemmel nem kell másokét lerombolnom.

Lojális vagyok ügyfeleimhez, üzlettársaimhoz, és őszinte magamhoz.

Bármikor, ha bizonytalan vagyok embertársaimmal szembeni pozícióm igazában, vagy etikájában, azt magam ellenében oldom fel.

A barátság számomra cél és nem eszköz. Az igaz barátság önzetlen, és nem mérem azzal, hogy ki, kinek mekkora szolgálatot tesz. A baráti kezet olyan szellemben fogadom el, ahogy azt felém nyújták.

Állampolgári kötelességeimet mindig szem előtt tartva szóban és tettekben hűséges vagyok nemzetemhez, hazámhoz és szűkebb közösségemhez. Időmet, munkámat és erőmet e célokra kézséggel áldozom.

Segítem embertársaimat: együtt érzéssel az aggódókat, támogatással a gyengéket és anyagiakkal a rászorulókat.

Óvatosan kritizálok és elfogulatlanul dícsérek, mert építenem kell és nem rombolnom.

SZOLGÁLUNK!"

» A Lions egy vásárlói klub?

Nem, a Lions és a sokat emlegetett vásárlói klub, a Lyoness nem azonos. Utóbbi valóban egy vásárlói klub, azonban a Lions Klubok egy jószolgálati szervezet. Semmilyen profittermelő vagy vásárlásösztönző tevékenységet nem folytatnak. A nevek hasonlósága véletlen, semmilyen összefonódás, kapcsolódás nincs a két szervezet között.

Kérdése van? Irja meg nekünk!

Az Ön email címe *:
Az Ön üzenete:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!