Férfi életeket mentettünk - Rákszűrés a miskolci oroszlánok szervezésében

2018.04.17.

2018. április 14.-én, szombaton, a Tudomány és Technika Házába közel 300 regisztrált férfi érkezett prosztatarák szűrővizsgálatra, melyet a tavaly novemberi nagy érdeklődésre való tekintettel szervezett újra az Első Miskolci Lions Klub

"Tavaly novemberben, a korábbi programunkon már láttuk, hogy óriási igény van erre az egészségügyi megmozdulásra. Most 200-300 férfitársunk prosztataszűrését sikerült ingyenesen biztosítanunk. Bízom benne, hogy megmentettünk jó pár életet" - hangsúlyozta Dr. Hajdú László, az Első Miskolci Lions Klub soros elnöke. 

Az idei szűrővizsgálat során a B-A-Z Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház munkatársai PSA teszthez szükséges vért vettek a megjelentektől, melyekben a későbbiekben úgynevezett tumormarkereket keresnek majd. Ezeknek a markereknek a vizsgálata során 90%-os bizonyossággal meg lehet állapítani, hogy a páciens tünetmentes, vagy szakorvosi vizsgálatra szorul. A regisztráltak a vérvétel eredményét emailes formában vagy személyesen vehetik át. A Miskolci Lions Klub tagjainak ezúton köszönjük az aktív részvételt és segítséget. 

vissza