Képzeld el milyen a békés világ!

2012.11.11.

Az Első Miskolci Lions Klub és a Lady Lions Club Miskolc 2012. november 6-án, kedden 16 órakor a Művészetek Háza kávézójában megnyitotta a "Képzeld el milyen a békés világ!" című békeposzter pályázat miskolci fordulójának képeiből készült kiállítást, mely a hónap végéig látogatható.

 

A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége még szeptemberben hirdette meg, immár 25. alkalommal, 2012. évi „béke poszter”, nemzetközi rajzverseny  pályázatát 11-13 éves korú gyerekek számára. A Lady Lions Club Miskolc és az Első Miskolci Lions Klub csatlakozva a programhoz a miskolci és Miskolc környékén élő diákok számára tették közzé a felhívást. A beérkezett pályaművekből a Máger Ágnes vezette, és a klubok tagjaiból álló zsűri a legjobb három alkotást díjazta. A legjobbak jutalma az ajándékokon túl az is, hogy részt vehetnek az országos viadalon, ahonnan a legjobbnak ítélt poszter jut tovább a nemzetközi versenyre.

A díjazottak:

  1. hely: Ölveczki Zsófia 12 éves, Kazincbarcika, Pollack Mihály Ált. Iskola
  2. hely: Pásztor Kincső 12 éves, Miskolc, Szabó Lőrinc Ált. Isk.
  3. hely: Réti Virág, Miskolc, Szabó Lőrinc Ált. Isk.

A Lady Lions Club Miskolc különdíját Kertész Gabriella 12 éves, Tiszaújváros kapta.

Közönségdíj: A kiállítás látogatói az általuk legjobban kedvelt poszterre a helyszínen adhatják le szavazatukat december 2-ig. A legtöbb szavazatot elért kép alkotóját a klubok ajándékcsomaggal jutalmazzák.

A pályaműveket méltatta, és a díjakat átadta: Máger Ágnes festőművész.

A kiállítást Juhász Rita (elnök, LLCM) és Dr. Stipta Viktor (elnök, EMLK) nyitotta meg.

Haraszti Gréta Petra, a Diósgyőri Gimnázium 10H osztályos tanulója, Varró Dani versével köszöntötte a rendezvény résztvevőit.

vissza