Vacsora kutyás vakokkal

2014.09.25.

Partnerünk, a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola által szervezett tábor résztvevőit láttuk vendégül

Első alkalommal rendezte meg a Vakvezető Kutyás Tábort a Baráthegyi Vakvezető Kutyaiskola Alapítvány. Az ország számos pontjából jelentkeztek, végül tíz vak ember vehetett részt, akik vakvezető kutyáikkal tölthettek el egy hetet Miskolcon. Az alapítvány minden napra programot szervezett számukra, hiszen a tábor célja az volt, hogy a vakvezető kutyával közlekedők fejleszthessék tudásukat, illetve tapasztalataikat megosszák egymással.

A továbbképzésben vakvezető kutya-kiképzők, rehabilitációs szakemberek, valamint a program során segítő önkéntesek vettek részt. A szakmai programok során lehetőség nyílt egyéni és csoportos, elméleti és gyakorlati feladatok segítségével a problémamegoldás fejlesztésére.

A szervezők igyekeztek olyan kirándulásokat, látogatásokat megszervezni, amelyek kiválóak voltak a képességek csiszolására.

Többek között barlangtúrára kísérték a táborlakókat, kipróbálhatták a miskolci villamost, tömegközlekedést. Megismerkedhettek a Baráthegyi Majorsággal, kilátogattak az egyetemre, jártak Miskolctapolcán, illetve a felújított Diósgyőri várat is bejárták a vakok és segítő kutyáik.

A tábor résztvevőit – az Első Miskolci Lions Klub és a City Hotel látta vendégül egy vacsorára. A vacsora keretében a résztvevők számára egy gyakorlási lehetőség is volt, amely keretében a kutyák és gazdáik éles helyzetben egy vendéglátóhelyen gyakorolhatták képességeiket. Az este folyamán azonban István Zsolt a magyar Lions mozgalom első alkormányzójától tudhattak meg információkat a szervezet által nyújtott programokról, pályázatokról, lehetőségekről.

A kellemes vacsora után a vendégek egy XVI. századbeli pincében, borkóstolással töltötték az estét. Az este folyamán személyes konzultáció keretében igyekeztünk az egyéni kérdésekre választ adni.

vissza