"Beszélő "számitógépek a Lionstól

2009.06.25.

A számítógépes képernyőn megjelenő információkat felolvassa egy szellemes program: ilyet kapott most a vakok és Gyengénlátók BAZ megyei szövetsége.

A szoftvert az Első Miskolci Lions Klub adományozta a szövetség részére. Nem az első alkalom ez, ugyanis tavaly is sorra került már egy ilyen aktusra: így most már hat számítógépre lehet összesen feltelepíteni a vakokat segítő programokat.

Tavaly egy munkaállomást is adományozott a klub-a Szinva Net jóvoltából.

A Lions mozgalom miskolci klubja lassan húsz éves múltra tekinthet vissza,s ezen évek során mindig hűen a mozgalom alapvető célkitűzéséhez-a vakok és gyengénlátók támogatása-próbált segíteni a legkülönfélébb módon a fogyatékkal élő embertársainkon. A szoftvervásárlás a szövetség javaslata is volt, hiszen egyre többen járnak be az irodába ahol ílymódon a mód van a világhálón való barangolásra, a tájékozódásra a szoftver segítségével. Minap egy nyolcvan éven felüli tagtársuk nyitott be hozzájuk,hogy szeretne megismerkedni a számítógéphasználat rejtelmeivel.

Dr. Kiss László megyei elnök azt is elmondta hogy a szövetség életét is megkönnyítik a "beszélő számítógépek" hiszen a szövetség ügyintézői is csökkent látó emberek.

Az átadáson az Első Miskolci Lions klub soros elnöke, István Zsolt, alelnöke Kiss László, és titkára dr. Dimeny Imre vettek részt dr. Kiss László a megyei szövetség elnökének meghívására.

Eredeti megjelenés:
http://www.szon.hu/beszelo-szamitogepek-a-lionstol/news-20090625-01353381 

vissza