A kutyáknak segítettek az „oroszlánok”

2012.04.28.

A vakvezető kutyák világnapján, pénteken negyed millió forint pénzadománnyal érkezett az Első Miskolci Lions Club az Észak- Magyarországi Regionális Látássérült-rehabilitációs Központba, hogy támogassa a vakvezető kutyák kiképzését. A nemzetközi karitatív szervezet miskolci képviselőit szívesen fogadták, hiszen több alkalommal is jártak már náluk.

Mint azt Mezősi Tamás rehabilitációs tanár mondta, nagyon elkél a segítség mind, a Baráthegyi Segítőkutya Kiképző és az Észak- Magyarországi Regionális Látássérült-rehabilitációs Központ háza táján is, hiszen a vakvezető kutyák fontos szerepet töltenek be a látássérült, vagy vak emberek mindennapjaiban.

– Hazánkban 60 ezer látássérült ember él, amelyből 20 ezren vakok. Vakvezető kutya azonban alig 150 darab van. Ezeknek az állatoknak kiképzésére segítségre van szükség, hiszen segítik az embert – emelte ki Hajnal József, majd hozzátette, a kis segítség is nagyon sokat jelent a központ számára.

A városunkban 20 évvel ezelőtt létrejövő I. Miskolci Lions Club képviseletében, Hajnal József soros elnök emelte ki, tudják, hogy nem hatalmas összeg az a negyed millió forint, amivel érkeztek, inkább gesztus értékű ez a segítség, hogy a központban dolgozók tudják, a klub melléjük áll.

– A Lions Club világhírű jótékonysági szervezet, amely elsősorban a látássérült és vak embereket segíti. Az I. Miskolci Lions Club január óta gyűjtötte össze ezt a negyed millió forintot. Úgy érezzük, szükséges, hogy összefogjunk és segítsünk ezeknek a rendkívüli kutyáknak a taníttatását, hiszen valakinek az élete folytatása múlik rajtuk – mondta.

A Lions Club miskolci képviselete mellett a fiatal Lady Lions Club is csatlakozott a jótékonysági tevékenységhez, s az oroszlánok a továbbiakban is összefognak, többek között a vakvezető kutyák számának növeléséért. A jó szolgálat után a központba érkező klubtagok körbenézhettek és megismerkedhettek a kutyákkal és gazdáikkal.

Cikk megjelent:
Minap.hu - 2012. április 28.

Cikk elérhető:
http://old.minap.hu/news.php?extend.52567.2

vissza