Digitális nagyítótól a tapintható óráig

2012.06.06.

Demjén Ferenc, Kossuth díjas énekes főszereplésével jótékonysági koncertet rendez Miskolcon a Lady Lions Miskolc, illetve az Első Miskolci Lions club június 28-án, 20 órakor a Miskolci Nemzeti Színház Nyári színházában.

Az Első Miskolci Lions Club két évtizede támogat különböző formában a megyében élő elesett embereket, karitatív tevékenységének fókuszában a vakok és látássérültek életvitelének megsegítése áll. A klub több évre visszanyúló kapcsolatot alakított ki a Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesületével. Korábban orvosi szűrővizsgálatok finanszírozásával, vakokat segítő számítógépes programok beszerzésével támogatta a szervezetet.

Most olyan akciót szervez, jótékonysági koncerttel egybekötve amellyel a digitális nagyítótól, a tapintható zsebóráig, a legkülönbözőbb, vakok és látássérültek életminőségét javító eszközök beszerzését és azok kölcsönözhetőségét támogatja.

Támogatásra van szükségük

A látássérült személyek életvitelét könnyítő eszközök vásárlásának támogatása hazánkban hosszú évek óta nem megoldott kérdés, ugyanakkor azok használatának megismertetése is - tapintható közelségben - ,az életminőség javításához, fokozottan szükséges. A vakok és látássérültek megyei szövetségénél 2005-ben kezdték meg az ilyenfajta eszközök beszerzését, bemutatását. Azon sorstársak életvitelétet, akiknek anyagi körülményei nem engedik meg a számukra szükséges segédeszköz beszerzését, oly módon nyújtanak segítséget, hogy a beszerzett készlet egy részét díjmentesen kölcsönözik. Miskolci székházukban pedig, állandó jelleggel biztosítják az eszközök megismerésének, kipróbálásának lehetőségét, de emellett be is tanítják a szövetség tagjait használatukra. Meglévő eszközkészletük bővítéséhez kölcsönözhetőségéhez támogatásra van szükségük.

vissza