Holdviolával ünnepel a Lions Miskolcon

2014.04.03.

Jótékonysági koncertet szervez az országos Lions day keretén belül, a Holdviola együttes részvételével az Első Miskolci Lions klub április 14-én este hét órától a Művészetek Házában. A rendezvényre egy belépő 1900 Ft-ba kerül a jegyekből befolyt összeggel, pedig a vakok és gyengénlátók szűrőnapját fogja támogatni a klub.

Kiss László, az Első Miskolci Lions Klub soros elnöke elmondta: szervezetük 20 éves fennállása óta elsődleges feladatának tekinti a vakok és gyengénlátók segítését. – Másoknak is segítőnk, viszont ez a fő irányvonal – hangsúlyozta Kiss László. Ez egyébként összhangban van a nemzetközi Lions mozgalom célkitűzéseivel is.

A Lions day-t minden évben tavasszal tartják minden olyan országban ahol működik a szervezet. Miskolcon tavaly rendezték meg először az eseményt, akkor szűrőprogramot is tartottak a Művészetek Házában. – Az idei évben ilyen jellegű programok nem lesznek, április 14-én, viszont az aznap este 7 órától megrendezendő Holdviola koncert jegybevételét a Vakok és Gyengénlátók szűrőnapjának megrendezésére ajánlja fel az Első Miskolci Lions Club. Kiss László elmondta azt is, hogy rendezvényük egyik legnagyobb támogatója éppen a Holdviola együttes, hiszen fellépési díjából a nemes cél miatt jelentős kedvezményt ajánlott fel a szervezőknek.

István Zsolt, a Lions Mozgalom országos vezetésének képviselője elmondta: hazánkban idén április 9 és 16 között mindennap más városban tartanak majd Lions day-t, Győrben kezdenek, és Budapesten végeznek majd. A szervezet reményei szerint a jövőben minden évben megismétlik majd a jótékonysági célú rendezvényt.

Cikk megjelent:
Minap.hu - 2011. április 3.

Cikk elérhető:
http://old.minap.hu/news.php?extend.36854

vissza