Segítség a segítőknek

2014.11.12.

Miskolc – Negyedmillió forint értékben gyűjtöttek ajándékot a vakvezető kutyáknak.

Észak-Magyarország
2014. november 12. 

Aki a hétvégén a miskolci Auchan áruházban vásárolt, egy-egy ajándékkal támogathatta a miskolci vakvezető kutyákat. Az akciót – immár harmadik alkalommal – az Első Miskolci Lions Klub, a Lady Lions Club Miskolc, a Fressnapf, illetve a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola szervezte. Az eseményen jelen volt a Lions Klubok Magyarországi Szövetségének kormányzója, dr. Solymosiné dr. Kiss Ilona.

Megtapasztalhatták


A támogatóknak nem kellett mást tenniük, mint egy Fressnapf terméket vásárolniuk a kutyák számára. Mivel a vakvezető kutyák gondozása során különösen kell ügyelni arra, hogy miket és miként kapnak, ezért az ajándékozás megkönnyítése érdekében összeállítottak egy bevásárlólistát, amiről választhattak a vásárlók. Ezen a listán szerepelt például: száraz táp, labrador méretű póráz, nyakörv, fogtisztító, élősködők elleni szer, kutyajáték, párnák, fekhely, jutalomfalat. Az akciónapon negyedmillió értékben gyűlt össze adomány, amit az akcióban részt vevő vakvezető kutyák, illetve a baráthegyi telepen kiképzés alatt álló kutyák kapnak majd.
Az akciónapon interaktív érzékenyítő program is várta az érdeklődőket, ahol speciálisan kiképzett kutyák segítségével a bátrak megtapasztalhatták, hogy a látássérülteknek mit jelent a vakvezető kutya segítsége.

Cikk a boon.hu-n:

http://www.boon.hu/segitseg-a-segitoknek-3/2695755vissza