Szűrés a Fehér Bot Napján

2010.09.28.

A tavalyi, első akció sikerén felbuzdulva, idén is szervez ingyenes szűrést a Lions a gyengénlátóknak és kísérőiknek.

Cikk megjelent:
Szuperinfó - 2010. szeptember 28.

Cikk elérhető:
http://www.szuperinfo.hu/szures-a-feher-bot-napjan/news-20100928-06554875

A Fehér Bot Napján, október 15-én ismét ingyenes szűrési lehetőséget biztosít az Első Miskolci Lions Klub és a Misek Kft. Térségi Diagnosztkai Szűrőcentruma a Vakok és Gyengénlátók B.-A.-Z. Megyei Egyesülete székházában.


Az erről tartott keddi sajtótájékoztatón a klub soros elnöke (lapunk főszerkesztője) Kiss László elmondta: nem csak az egyesület mintegy 1200 szervezett tagja és kísérőik élhetnek a Lions által szervezett és finanszírozott lehetőséggel, hanem az egyesületen kívüli gyengénlátók is. Az adott körben jól ismert helyszínen (a Jókai utca 18. szám alatt, az APEH-székház mögött) reggel 9 órától hallás- és csontsűrűségvizsgálatra, szájüregi- és bőrrákszűrésre, tüdő-, valamint zöldhályogszűrésre nyílik lehetőség. Ám amennyiben másfajta szűrési igény is felmerül, annak elérését is megszervezik, ígérte dr. Koleszár Lajos kórházigazgató, szintén Lions-tag. Megemlítette: nem véletlen, hogy e körre terjesztették ki hagyományteremtő szándékkal az évenkénti szűrést. hiszen a nemzetközi Lions-mozgalom fő célkitűzése a vakok és gyengénlátók segítése.


Kézzelfogható eremény


Az egyesület nevében dr. Kiss László elnök mondott köszönetet a lehetőségért. Arról beszélt, hogy számukra nagyon sokat jelent ez a szűrési lehetőség, hiszen nehezen oldható meg a vakok számára végigjárni a szürési lehetőségeket egy rendelőintézetben sorra, különösen pedig különféle időpontokban. Elárulta, van olyan sorstársa, akiről tudja: annak köszönheti egészségét, hogy a tavalyi Fehér Bot Napján történt szűréskor (amikor egyébként több mint 600 vizsgálatot jegyeztek) még időben sikerült felfedezni nála a betegséget.

vissza