Szűrés, ajándékképp a Lionstól

2011.11.10.

Harmadik alkalommal tartanak szűrést a vakok és gyengénlátók, valamint az őket elkísérő családtagok részére az Első Miskolci Lions Klub szervezésével, a városi kórház, valamint a Térségi Szűrő és Diagnosztikai Központ közreműködésével, ismertette sajtótájékoztató keretében a Lions soros elnöke, Hajnal József kedden.

Cikk megjelent:
Szuperinfó - 2011. november 10.

Cikk elérhető:
http://www.szuperinfo.hu/szures-ajandekkepp-a-lionstol/1812162

Az esemény helyszíne a Vakok és Csökkentlátók Megyei Szervezetének Jókai utcai központja, ahová nem csak tagjaikat, de a megyében élő minden vak vagy csökkentlátót szívesen várnak délelőtt 9 és délután 5 óra között.


Mint a szervezet elnöke, Kiss László elmondta: a Lions ajándékának (hiszen a költségekből több mint 150 ezer forintot a klub áll) lényeges eleme, hogy azon a helyen vehetik igénybe a szolgáltatást, amelyet egyébként is jól ismernek, s hogy az ötféle vizsgálat (tüdőszűrés, vérnyomás-, vércukor- és csontsűrűség-mérés, hallásvizsgálat) sem vesz több időt igénybe 25-30 percnél.


Dr. Bassler Beáta, a kórház (Misek) orvosigazgatója megígérte, hogy tapasztalataik szerint a szűrővizsgálatokkal sok betegséget, illetve betegségmegelőző állapotot tetten lehet érni. A kitelepülő tüdőszűrőbusz írásos eredményét pár napon belül mindenki kézhez kaphatja, a többi vizsgálatéról pedig helyben adnak tájékoztatást. Amennyiben további vizsgálatokat tartanak szükségesenk, az intézmény segíti az egészségnapon „kiszűrteket” az időpontegyeztetésben, illetve a helyszín megközelítésében. Ezen túlmenően a szűrés fennmaradó költségét is állja a kórház

vissza